طراحی و اجرای پلان الحاقی به فضای مسکونی

طراحی معماری > بهسازی و ارتقای فضا | زنجان، خیابان انصاریه، بوستان17 | 95/2/20

گالری های پروژه

نقشه هاگالری ترسیمات و نمودارها

00010304050607080910

ساخت و سازگالری ساخت و ساز

060708091011124413141516171819202122232426272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556

تصاویر نهاییگالری تصاویر پروژه

010203040506070808-1091011121314151617-117-2181920212222-122-222-322-422-522-622-7232425262728

معرفی پروژه

رویکرد طرح:

اتاق الحاقی مد نظر

در واقع این پروژه پاسخ به این سوال بود که: چگونه با مداخلات طراحانه ی معماری می توان فضای موجود یک سوئیت ۵۰ متری را برای زندگی یک خانواده ۲ نفره بهسازی و ارتقا داد؟

این سوئیت در آخرین طبقه یک ساختمان سه طبقه می باشد که بر روی زمینی به مساحت حدودا ۲۰۰ متر احداث شده است. در نتیجه محوطه ای در حدود ۱۵۰ متر پیرامون این سوئیت به عنوان پتانسیل بهسازی و ارتقای فضا موجود بوده است. که بنا به درخواست کارفرما الحاق یک اتاق حدودا ۲۲ متری نیز مورد نظر طراحی بوده است.

همانطور که در پلان ها مشاهده نمودید طبق نظر کارفرما تصمیم بر این شد تا اتاقی به مساحت ۲۲ متر در محدوده آبی رنگ مشخص شده در نقشه بر پلان موجود اضافه بشود، هر چند مجموعه شارینا پیشنهاد های دیگری هم برای این پروژه داشت که در آلبوم سایر پیشنهادها برای پروژه در همین صفحه قابل مشاهده و بررسی می باشند . . .

پتانسیل و محوطه موجود پیرامون سوئیت

و این مهم بیشتر از طریق طرح پیاده شده بر روی سقف دو فضا میسر شد طراحی یک شبکه Beam چوبی (باکس هایی چوبی تیر مانند) که در آلبوم تصاویر قابل مشاهده هستند. طرح این تیرهای چوبی به نحویست که گویا از ابتدا این فرم برای سقف ها در نظر گرفته شده بودند و کاملا ذهنیت الحاق اتاق را از بین می برد.

خب پس از این مرحله، مسئله بعدی نحوه اتصال این فضا با فضای موجود بود که با تخریب okb پنجره ی آشپزخانه و ایجاد ورودی از این محل، این اتصال به بهترین شکل از نظر طراح ایجاد می شد . . .

چرا که از نظر طراح ایده های دوخت و در هم تنیده شدن این فضای الحاقی با فضای موجود از این راه میسر میشد. بطوری که کسی متوجه این مسئله نشود که این اتاق بعدا اضافه شده و این یعنی یک اینستالیشن موفق که مد نظر طراح بوده . . .

سبک طراحی و ویژگی های آن:

به دلیل فضای کوچک در این سوئیت که اکنون شبه پنت هوس شده بود یک رویکرد که بسیار مورد علاقه طراح بود، به عنوان محور طراحی های فازهای بعد یعنی فاز طراحی داخلی و  فاز طراحی مبلمان قرار گرفت و آن تبعیت از رویکرد Minimum Space Maximum Living بود یعنی “بیشترین تجربه ی زندگی در حداقل فضا” این رویکرد در فاز طراحی داخلی قطعا نیازمند رویکرد Space Saving Furniture در فاز طراحی مبلمان خواهد بود (به معنای مبلمان های نیازمند به فضای کم علیرغم قابلیت های بالا در کارکرد). نمونه های این موارد در این پروژه در طراحی کابینت و مبلمان خانه کاملا مشهود است. طراحی کف آشپزخانه، سوپرمارکت عمودی کابینت، فلاور باکس های دیواری و تخت خواب با محفظه ی زیرین از نمونه های حاصل از این رویکردها می باشند.


با تشکر مرتضی نظری، مدیر عامل مجموعه طراحی و مهندسی شارینا

کارشناس پایه ۲ شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان

عنوان پروژه

طراحی پلان الحاقی با هدف بهسازی و ارتقای فضای مسکونی

رده

طراحی معماری

نوع طرح

بهسازی و ارتقای فضا

کارفرما

جناب آقای نظری

آدرس

زنجان، ۳۰ متری خیابان انصاریه، بوستان۱۷

نوع کاربری

مسکونی

تاریخ شروع

۱۳۹۴/۱۲/۵

تاریخ اتمام

۱۳۹۵/۲/۲۰

مساحت پلان مورد طراحی

۷۲ متر مربع

ارتفاع

ظرفیت

تعداد طبقات

۳ طبقه

صاحب امتیاز پروژه

مجموعه طراحی و مهندسی شارینا

سرپرستی پروژه

مرتضی نظری

هماهنگی و پشتیبانی

مرتضی نظری

طراحی سیستم مدیریت پروژه

مرتضی نظری

طراح همکار

مدلسازی و انیمیشن

مرتضی نظری

نظارت

مرتضی نظری

مستندسازی

سمیرا صیادی

 

 

گالری

موقعیت مکانی پروژه

دیگر پروژه ها